Csak akkor intézze a férfi a költözést, ha jobban ért hozzá, mint a felesége!

Utána néztem: Még a költözést is a nők intézik. Pedig, ha valami, az férfimunka lenne…

Az ajánlatkéréseket nézegettem és feltűnt valami érdekes. Ma már megint csak hölgyeknek kellett válaszolnom. Aztán végig gondoltam a telefonhívásokat és rájöttem, hogy ma csak női hangokat hallottam a vonal másik végén.

Ez volt az a pont, amikor félredobtam mindent. (Itt kérek elnézést mindenkitől, akinek egy kicsit később adtam ma ajánlatot.) Elkezdtem visszanézni az ajánlatkéréseket.

Lilla, Erika, Anikó, Krisztina, Erzsébet, Hajnalka, Orsolya, Szilvia….  Mind női név. Annyira kellemetlenül éreztem magam férfiként, hogy úgy gondoltam még mélyebbre ások. Sokkolt az eredmény.

Végignéztem az idei évet:

Több, mint 3000 e-mailt néztem át és a beérkezett ajánlatkérés közel kétharmad része hölgyektől érkezett.

Megnéztem a weboldalunk statisztikai adatait is:

weboldalunkat is nagyobb számban olvassák a hölgyek, mint a férfiak olvassák

Ezek után már meg sem lepődtem, a Facebook követőink arányain:

Elképesztő a követőink nemek szerinti aránya

Érdekelt, hogy miért lehet ez ezért olvasni kezdtem.

Az ÉLETFORMA egy korábbi cikke szerint itthon 10 nőből 7 gondolja úgy, hogy az Ő dolga gondoskodni a család és a háztartás dolgairól. Valószínűleg azért is gondolják így, mert 77% szerint a férfiak dolga az anyagiak megteremtése.

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a hölgyek intézik a költözést, amíg a férfiak megteremtik rá a pénzt.

Ezt támasztja alá a boon.hu szintén egy korábbi cikke is. Itt azt is megjegyzik, hogy amíg a nők 70%-a,  néz alaposan utána, hogy mit honnan érdemes beszerezni vagy megrendelni, addig ez csak a férfiak 57%-ára igaz.

Érdekes felismerés, igaz?

Ha ezt veszem figyelembe, akkor talán jobb is, hogy a gyengébbik nemre bízzuk a költöztető kiválasztását. Talán így sokkal átgondoltabb döntés alapján jutnak el a költözés megrendeléséig a családok.

Mondom ezt a privatbankar.hu oldalon megjelent cikk ismeretében, mely szerint a nők kezelik a családi kasszát. Ebben azt írják, hogy bár árérzékenyek, de nem feltétlenül a legolcsóbb terméket vagy szolgáltatást keresik.

Tehát nem csak a szolgáltatás árát, hanem a mögötte lévő szolgáltatástartalmat is megnézik.  Erre a látásmódra pedig óriási szüksége van annak, aki tisztán akar látni a költöztetők között zajló árháborúban.

Uraim! Szedjük össze magunkat.

Őszintén megmondom, hogy nem ezekre az eredményekre számítottam, amikor kutatni kezdtem. Fel akartam hívni férfitársaim figyelmét arra, hogy a költöztetés megrendelése igenis a Mi dolgunk lenne.

De olvasva a GFK korábbi kutatásait és az erről megjelent cikkeket rá kellett jönnöm, hogy ezt bizony a hölgyekre kell bíznunk

Szóval Hölgyeim! Köszönjük, hogy intézik a költözéseket. Várjuk továbbra is a megkereséseket.