13 cikk + 1 komplett blog amit költöztetés témában ajánlani tudok

Ezek mind költöztető cégektől független írások. És egészen olvasmányosak is.

Magamnak kezdtem el kigyűjteni ezt a néhány cikket, hogy megnézzem mi újság a költöztetésben, de arra kellett rájönnöm, hogy nagyon kevés a jó minőségű írás a témában.

Rengeteg a PR cikk, különböző blogokon, de azoknak a nagy része olvasásra se érdemes. Nem a bújtatott reklám, hanem a hozzáadott érték hiánya miatt. Ezek valószínűleg inkább jobb minőségű linkgyűjtéshez készültek.

Ezért úgy döntöttem, hogy erről csinálok egy bejegyzést. Átböngésztem az internetet, hogy minden minőségi (de csak a minőségi) cikket összegyűjtsek.

Talátam is két egészen friss bejegyzés a Jószaki szakember kereső portálon:

A 7 leggyakoribb rejtett költség, amit érdemes a költöztetővel előre egyeztetni, még az idegösszeroppanás előtt” című cikk egy igen összeszedett, bár – szakmai szemmel nézve – kicsit laikus írás arról, hogy mi mindent érdemes egyeztetni a költöztetővel. Mindenesetre érdemes elolvasni és hozzátenni azt, amit a mi írtunk a témában.

A „7+1 dolog, amit mindenképp előre egyeztess a költöztetőkkel, mielőtt kihívod őket” című cikk elég alaposan felkészít arra, hogy kérj ajánlatot egy költözésre. Tudnék még mit hozzátenni, de ha már ezeket leegyezteted, akkor nem sok meglepetés érhet a költözés napján.

Leginkább a női magazinok foglalkoznak a költözéssel, de ez annyira nem is meglepő tudva azt, hogy a legtöbb ajánlatkérés hölgyektől érkezik hozzánk.  

A Blikk Rúzs „Okos tippek költözéshez” című cikkét, bár 2011-ben írták, de olyan általános tanácsokat ad egy költözés megtervezéséhez, amik örök érvényűek lehetnek.
Tehát összességében azt adja a cikk, amit a címe ígér. A tagolása kicsit zavaró, tekintve, hogy csak a bekezdések hiányoznak belőle, de egy olvasást megérhet.

A Dívány „9 TIPP, HOGY NE LEGYEN OLYAN STRESSZES A KÖLTÖZÉS” cikke 2017. szeptemberben született. Pszichológusok tanácsaira alapozva gyűjt össze néhány tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy a költözést stressztől mentesen vészeld át. Érdekes, összeszedett jól olvasható írás. Már jóval a költözés előtt érdemes elolvasni.

A Velvet érdekesen oldalról közelíti meg a költözést, az „Az 5 legjobb és az 5 legrosszabb dolog a költözésben” című cikkben. A költözés pozitív és negatív oldalait sorolja fel. Érdekes olvasmány, engem legalábbis megfogott. Lassan 10 éve vagyok része mások költözéseinek és ez idő alatt én is költöztem egy párszor, de ebben a cikkben még én is olvastam új dolgokat.

A blogok között van a legtöbb „költöztetős PR cikk”, de ott is találtam néhány hasznos tartalmat.

Itt van elsőként a http://stresszmenteskoltozes.hu.

Ez egy teljes blog, ami a költözésről, de még inkább a stresszmentes költözésről szól. Elsőre azt hittem, hogy ez az egyik pályatársunk egy nagyon összeszedett üzleti blogja (még most is gyanakszom). De semmilyen erre utaló jelet nem találtam sem az oldalon, sem pedig az oldalhoz tartozó Facebook csoportban.
Mindenképp érdemes böngészni az írásai között. Szerintem, hamarosan egy interjút is fogok készíteni a blog szerzőjével.

A blogok között kiemelkedik még az URBAN:EVE. Két cikket emelnék ki szakmai szemmel:

A „Költözés praktikusan és stresszmentesen” cikke jó tippeket ad a csomagoláshoz és a csomagok későbbi beazonosításához.

A „Költözős-dobozolós káosz (és trükkök)” már sok újat nem tud adni, ha az előző cikkeket mind elolvastad, de motiváció lehet arra, hogy elkezd a „megy-marad” rendszerezést.

A fogyasztok.hu 2009. márciusban írt egy cikketKezdő költözők, profi költöztetők” címmel. A cikk amellett teszi le a voksot, hogy mindenképp szakemberekre érdemes bízni a költöztetést. Vannak benne hasznos tanácsok, de a feltüntetett árak kicsit már elavultak lehetnek.

A Pareto Lánya blog szerzője szülői szemmel ír a költözésről a „Költözés két gyerekkel – tippek nemcsak szülőknek!” című bejegyzésében. Ha gyerekkel, gyerekekkel költöznél akkor kötelező olvasmány.

Egy 2014-es bejegyzés a Fundamenta blogján és a címe (TEENDŐK KÖLTÖZÉS ELŐTT ÉS ALATT) is elég unalmasnak hathat, de ha az itt felsoroltak közül csak ezt az egy cikket olvasod el, akkor már nagyon sokat tettél a zökkenőmentes költözés érdekében.

És ne maradjanak ki a kisállatok se a költözés előtti készületekből.

A Trend Magazin „Ha cicával költözünk…” inkább csak fényképek közé beszúrt pár sor, de szerencsére a haziallat.hu már sokkal részletesebb, gyakorlati tanácsokkal segíti a macskával költözőket.

A kutyás költözőket a kutyabarathelyek.hu segíti abban, hogyan készüljünk fel egy költözésre.

Ha valaki a fenti cikkek valamelyike (vagy esetleg mindegyike) alapján készül fel a költözésre, sokkal felkészültebb lesz, a költözők (sőt, talán még a költöztetők) 80-90%-ánál.

Ha pedig még további kérdéseid lennének a költözéseddel kapcsolatban, akkor írj nekünk.

Ajánlatkérés
Név *
Telefonszám *
Email cím *
Megjegyzes
Kép csatolása